Akademik İş Başvuruları

1.   İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Yardımcı Doçent (Dr. Öğretim Üyesi) pozisyonu için nitelikli adaylar aramaktadır. Aşağıdaki çalışma alanlarından bir veya daha fazlasında tecrübe sahibi adaylara öncelik tanınacaktır.
  • Hesaplama Teorisi
  • Çizge Kuramı
  • Bilmsel Hesaplama ve Bilgisayar Grafikleri
  • Bilgisayar İletişimi ve İşletim Sistemleri
  • Veri Yapıları ve Algoritmalar
Adayların çalışma alanları ile ilgili seçkin dergilerde ve konferanslarda yayınlarının olması beklenmektedir. Adaylar kendi alanındaki lisans ve lisansüstü dersleri ile birlikte lisans programındaki temel dersleri verebilmelidir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adaylarının doktora sonrası yurt dışında en az bir yıl süreyle üniversite, araştırma enstitüsü vb. gibi yerlerde çalışmış olması gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan adaylar niteliklerine göre bir maaş alacaklardır.

İlgilenen adaylar özgeçmişlerini, niyet mektuplarını ve üç adet referansa ait iletişim bilgilerini oktug@itu.edu.trulugbayazit@itu.edu.tr ve kamasak@itu.edu.tr adreslerine elektronik posta ile gönderebilirler.

2.   İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi, Makine Öğrenmesi alanında doçentlik seviyesinde tam zamanlı çalışacak adaylar aramaktadır. Adayların Makine Öğrenmesi alanında güçlü bir araştırma kaydının olması beklenmektedir. Doktora sonrası deneyime ve/veya endüstriyel deneyime sahip adaylar tercih edilecektir.

İlgili kadro Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açıktır ve başvurular 2017 güz döneminde değerlendirilecektir.

Adaylar özgeçmişlerini (tüm akademik yayınların listesi ile birlikte) ve niyet mektuplarını
oktug@itu.edu.tr ve kamasak@itu.edu.tr adreslerine elektronik posta yoluyla gönderebilirler.

3.   İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü her seviyeden adaylar aramaktadır. Adayların Bilgisayar Mühendisliği veya ilgili bir alanda doktora derecesine sahip olması (veya tamamlamaya yakın olmalı) gerekmektedir. Adayların sağlam bir araştırma deneyiminin ve akademik yayınlarının olması ile birlikte öğretim deneyiminin olması gerekmektedir. Tercih edilen araştırma alanları (ancak bunlarla sınırlı değildir):

• Biyoinformatik
  • Bilgisayar Grafikleri
  • Bilgisayar Oyunları
  • Paralel ve Dağıtık Sistemler
  • Hesaplama Teorisi

Adayların atandıktan sonra lisans ve lisansüstü programlarda yüksek kalitede öğretimde bulunmaları, ulusal ve uluslararası projelere katkıda bulunmaları, saygın dergi ve konferanslarda yayın yapmaları beklenmektedir.

İlgilenen adayların özgeçmişlerini, niyet mektuplarını ve üç adet referansa ait iletişim bilgilerini oktug@itu.edu.trulugbayazit@itu.edu.tr ve kamasak@itu.edu.tr adreslerine elektronik posta yolu ile göndermeleri gerekmektedir. Tüm başvurular hemen kabul edilip her yıl değerlendirmeye alınacaktır. Son karardan önce adaylardan fakültede bir dizi açık seminer vermeleri ve fakülte üyeleriyle tanışmaları için bir gün geçirmeleri istenebilir.