Şub 2019
Fakültemizin Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Berk Canberk 2018 IEEE Araştırma Teşvik Ödülünü Kazandı

Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Berk Canberk, "Gelecek Nesil Haberleşme Ağları" alanında yaptığı katkılar nedeniyle IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) Türkiye tarafından verilen “2018 IEEE Türkiye Araştırma Teşvik Ödülü”ne layık görüldü. Hocamızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

IEEE Türkiye Araştırma Teşvik Ödülü, IEEE faaliyet alanlarında üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan, doktorasını son on yıl içinde tamamlamış, doktora sonrası araştırmalarının önemli bir bölümünü Türkiye’de yapmış ve Türkiye’de ikame eden bilim insanlarına veriliyor.

Doç. Dr. Berk Canberk

Dr. Canberk, 2018 IEEE INFOCOM Best Paper Award, 2016 IEEE PIMRC Best Paper Award, 2015 UK Royal Academy of Engineering NEWTON Research Collaboration Award, ve danışmanlığını yürüttüğü tez ile 2017 İTÜ En İyi Doktora Tezi Ödülü sahibidir. Dr. Canberk, 2016 Ekim’den bu yana, Amerika Birleşik Devletlerinde Bilgisayar Mühendisliği alanında en iyi 40 Üniversiteden biri olan Northeastern University Department of Electrical and Computer Engineering’de Adjunct Faculty ünvanınına da sahiptir. Dr.Berk Canberk’in saygın uluslararası dergi ve konferanslarda 70'ın üzerinde yayını ile değerlendirme aşamasında olan iki uluslararası patent başvurusu bulunuyor. IEEE Kıdemli Üyesi (IEEE Senior Member) olan Dr. Canberk, halen IEEE Transactions on Vehicular Technology, IEEE Communications Letters, Elsevier Computer Networks ve ELSEVIER Computer Communications dergilerinde kidemli editörlük görevlerini üstleniyor. Dr. Canberk, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde Broadband Communications Research Group (BCRG) laboratuvarında akademik çalışmalarına 7si doktora 6si yüksek lisans olmak üzere 17 öğrenci ile devam etmektedir.

IEEE Hakkında:

IEEE (The Institute of Electrical and Electronics Engineers) 160 ülkede 430 bini aşkın üyesiyle dünyanın en büyük kar amacı olmayan mesleki organizasyonudur. Elektrik-Elektronik-Bilgisaysar mühendisliği alanında birçok uluslarası prestijli bilimsel dergiyi yayınlıyor olup bu teknoloji alanında dünyada yapılan yayınların %30'unu elinde bulunduruyor. IEEE ayrıca çeşitli teknoloji dallarında endüstriyel standartları geliştirmektedir. IEEE Türkiye ise 2100’ün üzerinde aktif üyesi bulunan bir IEEE alt organizasyonudur.